Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen kunnosti Lahden Kulmalan talon uuden ajan asuin- ja liikekeskukseksi

 | 26/06/2015 - 09:25

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n omistama Kulmalan talo on saanut mittavan peruskorjauksen myötä uuden elämän. Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy:n toteuttama muodonmuutos toi uusia asuntoja ja palvelutarjontaa Lahden keskustassa sijaitsevaan, osittain suojeltuun arvokiinteistöön.

Puuelementtitehdas LapWall kymmenkertaisti liikevaihtonsa

 | 22/06/2015 - 10:34

Pyhännällä sijaitseva LapWall Oy on kohonnut vauhdilla Suomen suurimmaksi puuelementtitehtaaksi niin tuotantokapasiteetilla kuin valmistettavien neliöiden määrällä mitattuna. Kuluvan vuoden liikevaihto tulee olemaan noin 20 miljoonaa euroa, mikä on kymmenkertainen määrä parin vuoden takaiseen verrattuna. Kasvun taustalla on puurakentamisen kuluvalla vuosikymmenellä räjähdysmäisesti kasvanut suosio.

Kansainväliset arkkitehtuurin asiantuntijat arvioivat Serlachius-museo Göstan paviljongin

 | 22/06/2015 - 10:21

Serlachius-museo Göstan paviljongista on valmistunut kansainvälisesti arvostettujen arkkitehtuurin asiantuntijoiden arviot sisältävä julkaisu Göstan paviljonki – pohjoisessa valossa. Julkaisuun ovat kirjoittaneet professorit Jaime J. Ferrer Forés, Peter MacKeith sekä Juhani Pallasmaa. Näyttävät kuvat on ottanut arkkitehtikuvaaja Pedro Pegenaute.

Hallitusohjelma antaa arvoa muotoiluajattelulle

 | 17/06/2015 - 16:29

Muotoilun merkitys liiketoiminnan kehittämisessä, palveluiden sujuvoittamisessa ja innovaatioiden edistämisessä on kovassa kasvussa. Nyt myös tuore hallitusohjelma korostaa innovaatioiden merkitystä suomalaisen yhteiskunnan voimavarana ja rohkaisee yrityksiä ja julkista sektoria kehittämään ihmislähtöisiä palveluita. Hallitus on nostanut kärkihankkeisiinsa julkisten palveluiden digitalisoinnin, asiakaslähtöisen
palvelutuotannon sekä kokeilukulttuurin, jolla pyritään nopeuttamaan yhteiskunnallisiin ongelmiin reagointia ja ennakointia.

REDIn tornit nousevat Kalasatamaan – Sweco mukana alueen vaativassa urbanisoimisessa

 | 11/06/2015 - 11:17

Kalasataman ytimeen, metroaseman ympärille suunnitellaan urbaania ja ekologista asuinkokonaisuutta, REDIä, joka nousee vaiheittain seuraavan kymmenen vuoden kuluessa. Hyvien liikenneyhteyksien ansiosta REDI on kaikkea lähellä ja hyvä esimerkki kestävän kehityksen mukaisesta rakentamisesta.

Rakennusliiton Harjuniemi:Rakentamisen syvin lama voi olla takana

 | 10/06/2015 - 16:07

Rakentamisen vaikein lama ja työttömyys saattaa olla jo takana. Rakennusliiton puheenjohtajan Matti Harjuniemen mukaan uusimmat tiedot osoittavat sekä asunto- että infrakentamisen elpymistä.

Asuntotuotanto on virkoamassa

 | 09/06/2015 - 13:12

Asuntorakentamisessa on elpymisen merkkejä Rakennusteollisuus RT:n kesäkuisen asuntotuotantokyselyn mukaan. Kyselyyn vastanneet yritykset ovat nostaneet tammikuuhun nähden selvästi arvioitaan tämän vuoden aloitusmääristä.

Cramo palkitsee työntekijänsä työtapaturmien kitkemisestä

 | 08/06/2015 - 12:59

Cramo ottaa etujoukoissa käyttöön palkitsemisjärjestelmän, jossa työntekijät saavat tulospalkan päälle lisäbonuksen, mikäli tulostavoitteisiin päästään ilman tapaturmia. Tuusulan keskuskorjaamo juhlii tänään kahta työtapaturmatonta vuotta.

Skenaario vuodelle 2050: Uusiutuvan energian järjestelmästä kannattava vaihtoehto Suomelle

 | 08/06/2015 - 11:52

Täysin uusiutuvaan energiaan perustuva energiajärjestelmä on teknisesti ja taloudellisesti mahdollinen vaihtoehto Suomelle. Lappeenrannan teknillisen yliopiston (Lappeenranta University of Technology, LUT) tutkimuksessa on vertailtu erilaisia energiajärjestelmien skenaarioita Suomelle vuonna 2050. Tutkimuksen mukaan lähes omavarainen, uusiutuvaan energiaan perustuva järjestelmä on Suomessa kilpailukykyinen vaihtoehto muiden rinnalla.

Kesan rankkasateet lisaantyvat ja voimistuvat - tulvavahinkojen torjunnassa kunnilla yha suurempi vastuu

 | 03/06/2015 - 13:04

Kesän rankkasateiden arvioidaan lisääntyvän ja voimistuvan ilmaston yhä lämmetessä. Rankkasadetulvien aiheuttamien omaisuus- ja liikennevahinkojen ehkäisemisessä ennakkosuunnittelun ja kunnossapidon rooli kasvaa.

Yhdistele sisältöä