Uuden lastensairaalan elementit Parmalta

Parma Oy | 30/09/2015 - 11:42

Lastenklinikan ja Lastenlinnan vanhentuneet tilat korvaavan uuden Lastensairaalan betonielementit on tilattu Parmalta. SRV:n urakoiman uuden sairaalan rakennustyöt Helsingin Meilahdessa ovat käynnissä. Toimitukset alkavat lokakuussa ja viimeiset elementit toimitetaan työmaalle kesällä 2016. Hanke on saanut runsaasti julkisuutta ennen rakentamisen aloitusta, sillä sen kustannuksista yli viidennes rahoitetaan lahjoitusvaroin.

Kehäradan maanalaisten tilojen suunnittelija palkittiin

Helsingin kiinteistövirasto | 29/09/2015 - 12:58

Kehäradan maanalaisten asemien oivaltava suunnittelu toi palkinnon arkkitehti Arttu Suomalaiselle PES-Arkkitehdit Oy:stä. 

Kiinteistöviraston Geofantti-palkinto luovutettiin Suomalaiselle huomionosoituksena pohja- ja kalliorakennustaidon hyödyntämisestä Helsingin seudun viihtyisyyden ja elinvoimaisuuden parantamisessa.

Gustavsberg 190 vuotta – tavoitteena seuraavat 190 vuotta

 | 27/08/2015 - 10:10

Tänä vuonna Gustavsberg juhlii posliiniteollisuutensa 190-vuotista taivalta – ensimmäiset tuotteet valmistettiin Gustavsbergin tehtaassa vuonna 1825.Nykyään yrityksellä on toimintaa myös Suomessa ja muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa.Ajan kuluessa Gustavsberg on muuttunut tuotantoyrityksestä saniteettitilojen posliineihin keskittyväksi täyden palvelun yritykseksi. 

YIT ja Koas rakentavat kaivattuja opiskelija-asuntoja Jyväskylään

 | 21/08/2015 - 14:43

YIT rakentaa Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö Koasille vuokrakerrostalon Heikinkadulle Jyväskylän keskustaan. Heikinsillaksi nimetty kohde sisältää 102 asuntoa, joista 87 on 24–30 neliön kokoisia yksiöitä ja loput 15 noin 45 neliön kaksioita. Rakennustyöt ovat käynnistyneet ja talon on määrä valmistua syksyllä 2016. Koko hankkeen arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Merenkulkijanrannan asuinkortteli valittiin Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkaaksi

 | 20/08/2015 - 10:23

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon vuonna 2015 toista kertaa. Esiraadin valitsemat viisi palkintoehdokasta ovat Merenkulkijanrannan asuinkerrostalot Helsingissä, kulttuurikeskus Kangasala-talo Kangasalalla, Opinmäen koulu Espoossa, OP Ryhmän uudet toimitilat Helsingissä ja puukerrostalo Puukuokka Jyväskylässä.

Kiinteistöliitto: Kotitalousvähennyksellä vauhtia asunto-osakeyhtiöiden esteettömyysremontteihin

 | 11/08/2015 - 10:38

Kiinteistöliiton mielestä asunto-osakeyhtiöiden teettämien remonttien tulisi oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Vähennysoikeuden laajennus vauhdittaisi noin neljännesmiljoonassa kerrostaloasunnossa vuoteen 2030 mennessä tarvittavan esteettömyysremontin toteutusta. Remontit ovat erityisen tärkeitä parannettaessa ikääntyneiden kotona asumisen edellytyksiä. Ne myös tukevat hallitusohjelmaan kirjattua tavoitetta ikääntyneiden hoitopalveluiden sisällyttämisestä kotitalousvähennyksen piiriin.

Paloheinäntunnelin rakentaminen alitti budjetin miljoonilla euroilla

 | 11/08/2015 - 10:31

Joukkoliikennettä palveleva Paloheinäntunneli ja siihen liittynyt Kuusmiehentien kadunrakennusurakka ovat valmistuneet aikataulussa Helsingin Paloheinässä ja alittaneet rakentamiselle varatun budjetin yhteensä lähes 12 miljoonalla eurolla. Tunnelin rakentaminen alitti budjetin kuudella ja puolella miljoonalla ja katu-urakka viidellä miljoonalla eurolla.

Eniten patenttihakemuksia rakennustekniikan alalle

 | 03/08/2015 - 14:30

PRH:een tehtiin alkuvuonna eniten rakennustekniikan alan patenttihakemuksia, joita oli 18,7 prosenttia kaikista hakemuksista. Tekniikan alaan kuuluu muiden muassa tie- ja vesirakennus, lämpötekniikka, talonrakennus, kaivostekniikka ja polttomoottorit.

Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen kunnosti Lahden Kulmalan talon uuden ajan asuin- ja liikekeskukseksi

 | 26/06/2015 - 09:25

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n omistama Kulmalan talo on saanut mittavan peruskorjauksen myötä uuden elämän. Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy:n toteuttama muodonmuutos toi uusia asuntoja ja palvelutarjontaa Lahden keskustassa sijaitsevaan, osittain suojeltuun arvokiinteistöön.

Puuelementtitehdas LapWall kymmenkertaisti liikevaihtonsa

 | 22/06/2015 - 10:34

Pyhännällä sijaitseva LapWall Oy on kohonnut vauhdilla Suomen suurimmaksi puuelementtitehtaaksi niin tuotantokapasiteetilla kuin valmistettavien neliöiden määrällä mitattuna. Kuluvan vuoden liikevaihto tulee olemaan noin 20 miljoonaa euroa, mikä on kymmenkertainen määrä parin vuoden takaiseen verrattuna. Kasvun taustalla on puurakentamisen kuluvalla vuosikymmenellä räjähdysmäisesti kasvanut suosio.

Yhdistele sisältöä