Maanmittauslaitos: Korkeusulottuvuus kiinteistöille vuonna 2017

 | 22/01/2015 - 11:51

Maanmittauslaitos ehdottaa muutoksia lainsäädäntöön keskusta-alueiden rakennuskompleksien hallinnoinnin helpottamiseksi. Tavoitteena on, että vuonna 2017 esimerkiksi kauppakeskus voisi koostua maanpinnan ylä- ja alapuolella olevista erillisistä kiinteistöistä.


Harmaan talouden torjuntatoimet alkavat tehota rakennusalalla

 | 20/01/2015 - 16:10

Rakennusalan yrityksissä nähdään, että taistelu harmaata taloutta vastaan alkaa tuottaa tulosta. Yli puolet Rakennusteollisuus RT:n talonrakennusalan jäsenyrityksistä arvioi, että harmaa talous on vähentynyt viiden viime vuoden aikana. Viisi vuotta aiemmin vain viidennes yrityksistä katsoi että harmaa talous olisi vähentynyt. 

Valikoima Suomen parasta uutta arkkitehtuuria Alvar Aalto -museon Galleriassa 23.1.-15.3.2015

 | 20/01/2015 - 15:35

Mitä arkkitehtuurissa juuri nyt arvostetaan? Siitä kertoo suomalaisen arkkitehtuurin kaksivuotiskatsaus, joka avataan Alvar Aalto -museon Galleriassa tammikuussa. Monipuolinen näyttely nostaa esiin laadukasta kotimaista arkkitehtuuria ja herättää keskustelua rakennustaiteen ajankohtaisista aiheista.

Rakennusala etsii ratkaisuja rakentamisilmoitusten mukanaan tuomiin haasteisiin

 | 19/01/2015 - 13:32

Työmaan työntekijöiden tiukentunut valvonta ja uudet raportointivaatimukset ovat luoneet kysyntää uusille ratkaisulle rakennusalan yrityksissä. Sähköisiä raportoinnin työkaluja on kehitetty vastaamaan työmaiden uusiin tarpeisiin. 

Suunnittelijoiden osaaminen hyvää, suunnitelmien sisällössä parannettavaa

 | 15/01/2015 - 15:34

Rakennushankkeen eri osapuolet ovat tyytyväisiä suunnittelijoiden osaamiseen ja ammattitaitoon, mutta suunnitelmien virheettömyydestä ja kattavuudesta annetaan heikompaa palautetta. Tiedot käyvät ilmi Rakentamisen Laatu RALA ry:n tekemästä selvityksestä, jossa analysoitiin suunnittelijoiden saamaa palautetta rakennusprojekteissa.

YIT rakentaa Viron uuden Kansallisarkiston

 | 15/01/2015 - 15:04

Viron Valtion kiinteistöt (Riigi Kinnisvara AS - RKAS) ja YIT Ehitus AS ovat allekirjoittaneet lähes 8 miljoonan euron arvoisen sopimuksen Viron Kansallisarkiston uuden toimiston ja arkistorakennuksen rakentamisesta.  Rakentaminen alkaa tammikuussa ja arkisto valmistuu vuoden 2016 keväällä.

 

Varokaa putoavaa kattolunta

 | 13/01/2015 - 16:57

Runsas lumisade, katoilla oleva lumi ja nopea lauhtuminen ovat johtaneet siihen, että lumi valuu helposti talojen katoilta ja aiheuttaa kaduilla kulkeville vaaratilanteita. Katoilta putoavat lumimassat ovat aiheuttaneet viime vuosina jopa kuolemaan johtaneita tapaturmia.

Avant Tecno lähes kolminkertaistaa tilansa Ylöjärvellä

 | 13/01/2015 - 12:24

Monitoimikuormaajien valmistaja Avant Tecno Oy uskoo suomalaiseen työhön ja kasvuun: se on tehnyt sopimuksen Pilkington Suomi Oy:n Ylöjärven kiinteistön ostamisesta. Kauppa lähes kolminkertaistaa Avantin tilat 25 000 neliöstä noin 70 000 neliöön.

Yritysosto vahvistaa energiahallinnan johtavan asiantuntijayrityksen kasvua

 | 13/01/2015 - 12:17

Energiakolmio ja Skapat Energia ostivat GreenStreamin välityspalveluliiketoiminnan

Energiakolmio ja Skapat Energia ovat ostaneet ympäristöasiantuntijapalveluita tarjoavan GreenStream Network Oyj:n Suomen ja Euroopan välityspalveluliiketoiminnot. Yrityskauppa koskee GreenStreamin alkuperätakuiden, vihreiden sertifikaattien ja päästöoikeuksien kaupankäynti- ja välityspalveluja. Järjestely vahvistaa Energiakolmion ja Skapat Energian muodostaman asiantuntijakonsernin palvelutarjontaa voimakkaasti kasvavilla ympäristö- ja energiahyödykemarkkinoilla.

 

Tampereen Tornihotellin ikkunalasit toimivat viidellä tavalla kuuden sentin matkalla

 | 16/12/2014 - 16:18

Tampereen Tornihotellin julkisivun pinta-alasta huomattava osuus on lasia. Tornihotellin lasimateriaali on valmistettu Saksassa ja se sisältää mittavan määrän toiminnallista teknologiaa. Suomalaisille lasielementtivalmistajille materiaalin hankki Pilkington Lahden Lasitehdas Oy. Materiaalista valmistetut erityislasielementit toimitettiin eteenpäin ikkunanvalmistajalle, joka toimitti ikkunat edelleen julkisivu-urakoitsijalle. Ketjun päässä ovat Tornihotellin huipulla avautuvat päätähuimaavat maisemat.

Yhdistele sisältöä