Ensimmäinen miljoonaluokan Ideal-remontti Suomeen

 | 05/05/2015 - 10:09

 Kiinnostus uudenlaiseen putki- ja kylpyhuoneremonttiin Idealiin kasvaa. Consti Yhtiöt on käynnistänyt Helsingin Kontulassa runsaan 2 miljoonan euron Ideal-remontin 81 asunnon taloyhtiöön. Ideal-ratkaisussa kylpyhuone rakennetaan vanhan kylpyhuoneen sisälle, jolloin rakenteita ei tarvitse purkaa ja kylpyhuone uusine putkineen saadaan valmiiksi 10–15 päivässä.

Voiko rakennusosia tulostaa 3D-tulostimella?

 | 22/04/2015 - 11:57

Ensi syksyn Puumessuilla kuullaan, millaisia rakentamiseen ja arkkitehtuuriin liittyviä 3D-tulostusprojekteja ja tutkimushankkeita on käynnissä tai valmisteilla.

Maan alta maailmalle - suomalaisella kaivossuunnittelulla huomio alueen erityispiirteisiin

 | 22/04/2015 - 09:49

Neljä erilaista vuodenaikaa, suuret lämpötilaerot, säävaihteluiden aiheuttamat muutokset maastossa… Kun rakennetaan pohjoisilla alueilla - varsinkin kun kyseessä on erityisosaamista vaativa kaivos - arktisen sijainnin mukanaan tuomien erityispiirteiden tunteminen on kaiken lähtökohta. Suomalaisesta kaivososaamisesta olisi jopa vientituotteeksi.

Oulun Tilakeskuksen ja Schneider Electricin energiatehokkuushankkeesta miljoonasäästöt

 | 21/04/2015 - 14:55

 Schneider Electricin ja Oulun kaupungin Tilakeskuksen välinen energiatehokkuussopimus on tuottanut kaupungille huomattavia säästöjä. Tähän mennessä kustannussäästöä on syntynyt yli 5 miljoonaa euroa, ja kokonaisuudessaan projektin arvioidaan tuottavan lähes 7 miljoonan euron säästöt vesi- ja energiakustannuksissa. Tilakeskuksen hallinnoimien kiinteistöjen hiilidioksidipäästöjen arvioidaan kutistuvan koko projektin aikana yli 30 000 tonnilla, ja tähän mennessä päästöt ovat jo vähentyneet yli 23 000 tonnilla.

Energiatehokkaan rakentamisen parhaat käytännöt julkaistu rakentajien käyttöön

 | 15/04/2015 - 12:59

Energiatehokas rakentaminen vaatii yhteistyötä ja kokonaisuuksien hallintaa. Rakennuttajan tulee tehdä järkeviä päätöksiä ja pitäviä sopimuksia. Suunnittelijoiden on ymmärrettävä energiatehokkaan rakentamisen periaatteet ja osatekijät. Rakentajien on lopulta toteutettava suunnitelmat työmailla huolellisesti.

Vuoden 2015 Pintaurakoitsija on valittu – tunnustus toisen polven maalausliikkeelle Lappeenrantaan

 | 27/03/2015 - 16:13

Vuoden Pintaurakoitsija 2015 on julkistettu Pintaurakoitsijat ry:n vuosikokoustapahtumassa Rovaniemellä 27.3.2015. Valinnan on tehnyt tuomaristo, johon kuuluu jäseniä Pintaurakoitsijat ry:n lisäksi Väriteollisuus ry:stä, Rakentamisen Laatu RALA ry:stä sekä Rakennusteollisuus RT ry:stä. Tunnustuksen avulla Pintaurakoitsijat ry haluaa herättää keskustelua hyvästä urakointitavasta sekä kehittää pintakäsittelytyön laatua.

Viisaat kypärät lyödään yhteen paremman turvallisuuskulttuurin puolesta toukokuussa

 | 27/03/2015 - 11:01

 Rakennusalan yhteinen työturvallisuusviikko lähestyy. 18. - 22.5. vietetään ”Viisaat kypärät yhteen” -turvallisuusviikkoa koko maassa.

Skaala avaa ikkunatehtaan Pietarissa

 | 12/03/2015 - 10:55

Avajaisjuhlassa tänään Pietarissa Suomen valtion tervehdyksen tuo puheenvuorollaan kansliapäällikkö Erkki Virtanen ja Venäjän puolelta vastaavasti Pietarin kuvernööri Marat Melsoviсh Oganesyan. Skaala vahvistaa asemiaan Venäjän ikkunamarkkinoilla avaamalla tehtaan Pietarissa Venäjällä. Investointi on neljä miljoonaa euroa ja se käsittää täysmittaisen ikkunatehtaan. Hankkeen rahoitukseen on osallistunut Finnfund. 

 

Rakennusteollisuus RT: Tilaajavastuulain pahin porsaanreikä saatiin tukittua

 | 06/03/2015 - 15:08

Tilaajavastuulain uudistamisessa pidetään rakennusalalla kiinni tilaajien velvollisuudesta valvoa, että ulkomaisten työntekijöiden tapaturma- ja eläkevakuutukset ovat kunnossa. Eduskunta hyväksyi täysistunnossaan 5. maaliskuuta tilaajavastuulain muutosesityksen työelämä- ja tasa-arvovaliokunnan mietinnön mukaisena. Rakennusteollisuus RT on tyytyväinen, että eduskunta päätyi säilyttämään rakennusalan tärkeäksi kokeman menettelyn.

Turvallisempia rakennuksia ja parempaa työturvallisuutta palomiehille

 | 05/03/2015 - 11:21

Suomen Palomiesliitto SPAL ja Paroc tekevät yhteistyötä, jonka tavoitteena on edesauttaa paloturvallista rakentamista sekä Suomessa että koko Euroopan laajuisesti. Rakennusten paloturvallisuuden parantuessa kohentuu myös palomiesten työturvallisuus.

Yhdistele sisältöä