Rakennusteollisuuden puheenjohtajana aloittava Tero Kiviniemi kannustaa rakennusalaa arvokeskusteluun laadusta

 | 18/11/2014 - 16:13

”Rakennusala kaipaa arvokeskustelua laadusta. Prosesseja ja mittareitakin tärkeämpää laadun parantamisessa on kulttuurimuutos, joka edellyttää arvoja ja johtajuutta. Arvot ovat kaiken päätöksenteon ja käytöksen perusta. Kun puhumme laadusta, erityisesti parannettavaa näen johtajuudessa ja oman esimerkin näyttämisessä”, sanoo YIT Oyj:n varatoimitusjohtaja Tero Kiviniemi, joka valittiin Rakennusteollisuus RT ry:n syyskokouksessa liiton hallituksen puheenjohtajaksi ensi vuoden alusta alkaen.

Parempaa rakentamista kaikille

 | 17/11/2014 - 15:51

Puu on uusiutuva luonnonvara. Suomen metsissä kasvaa yli 100 miljoonaa kuutiometriä puuta vuodessa. Tästä määrästä vain vähän yli puolet hyödynnetään jalostetuiksi tuotteiksi, joten kestävästi kasvatettua raaka-ainetta olisi runsaasti niin pien- kuin kerrostalorakentamisen tarpeisiin. Me allekirjoittaneet edustamme laajasti Suomessa toimivaa puualan teollisuutta ja sitä lähellä olevia tahoja. Meillä on kokemusta ja tietoa puun käytöstä rakentamisessa niin suunnittelun kuin toteutuksen ja ylläpidon kautta.

YIT:n Drama Queen sijoittui Asuntomessujen Paras talo -sarjassa toiseksi

 | 09/10/2014 - 13:11
Drama Queen - YIT

Kerrostalokohde on sijoittunut viime kesänä Jyväskylässä pidettyjen Asuntomessujen yleisöäänestyksessä korkeimmalle koskaan, toiseksi, sitten 1970 asti järjestettyjen messujen historiassa. Yleisö äänesti messukohdesuosikista kolmessa sarjassa: Paras talo, Paras sisustus ja Paras piha. YIT:n Maailmanpylväs-tornitalon Draama Queen -huoneisto sijoittui Paras talo -sarjan toiseksi. 

Hirsirakennusten hyvä sisäilma ja kosteustekninen turvallisuus kiinnostavat rakennuttajia

 | 03/10/2014 - 12:15

Kosteus- ja homevaurioista johtuvat rakennusten sisäilmaongelmat aiheuttavat merkittävästi sekä terveyshaittoja että kustannuksia. Hirsitaloteollisuus HTT ry:n mukaan hirren suosio julkisissa rakennuksissa on kasvanut viime vuosina, sillä sen hyväksi havaittu kosteustekninen turvallisuus heijastuu myös sisäilman laatuun.

Vihreät kiinteistöpalvelut parantavat energiatehokkuutta

 | 02/10/2014 - 15:28

Aalto-yliopistolle valmistuneen tuoreen kiinteistöliiketoiminta-alan väitöstutkimuksen tulokset osoittavat, että vihreillä kiinteistöpalveluilla voidaan parantaa kiinteistöjen ympäristösuorituskykyä ja energiatehokkuutta sekä tuottaa arvoa asiakkaalle. Ne myös vähentävät ympäristölle sekä ihmisten terveydelle haitallisia vaikutuksia.

Biolan Group siirsi tuotantoa Kiinasta Suomeen

 | 23/09/2014 - 16:22

Kiinan toimitusjohtaja muutti Suzhousta takaisin Säkylään

Kiinan kustannustason nousu ja rahtikustannusten nousu innostivat Biolanin siirtämään  tuotantoaan Kiinasta Suomeen. Groupin Kiinassa toimivassa yksikössä on valmistettu teknisiä komponentteja mm. Suomeen tuotavaksi. Samalla Biolanin Kiinan liiketoimintojen johtaja Kaj Paavola muutti takaisin Suomeen, Biolan Groupiin kuuluvan sopimusvalmistukseen keskittyneen Favorit Tuote Oy:n toimitusjohtajaksi. 

Miten maksamme kerrostalolähiöiden korjaamisen?

 | 19/09/2014 - 12:17

RAKLI ry on toteuttanut yhdessä Turun kaupungin ja Turun Seudun Kehittämiskeskuksen kanssa klinikan, jolla on etsitty uusia tapoja kerrostalojen korjaamiseen. Haasteellisessa taloustilanteessa, jossa anteliaita avustuksia korjaamiseen on turha odottaa, on välttämättömien korjausten tekemiseen kehitettävä uudenlaisia palveluratkaisuja. Lähiömme on rakennettu teollisesti ja tähän tulee päästä myös niiden korjaamisessa, klinikalla todettiin. Uudet korjausrakentamisen menetelmät tarjoavat merkittäviä liiketoimintamahdollisuuksia.

RALA tutki lähes 2 000 rakennushanketta: Tilaajat tyytyväisiä pääurakoitsijoihin

 | 09/09/2014 - 09:24

Rakennushankkeet onnistuvat hankkeiden tilaajien ja rakennuttajien mielestä monella osa-alueella hyvin: projektinhallinta toimii, yhteistyö on sujuvaa, henkilöstöä pidetään osaavana ja turvallisuusasiat hoituvat. Tiedot käyvät ilmi Rakentamisen Laatu RALA ry:n tekemästä selvityksestä, jossa analysoitiin rakennusprojekteista annettua palautetta.

Työtapaturmat ovat vähentyneet NCC-konsernissa 40 prosentilla

 | 03/09/2014 - 12:25

Myönteinen kehitys on osittain sen ansiota, että NCC:llä on keskitytty yhä enemmän työturvallisuuteen ja Awareness Day on otettu käyttöön.

Technopolikselle jo yhdeksäs toimistotalo Are Sensus -talotekniikkajärjestelmällä

 | 12/06/2014 - 15:21

 Vantaan Aviapolikseen nousee Technopoliksen uusi toimistotalo, joka otetaan käyttöön syksyllä 2015. Rakennus varustetaan Are Sensus® -matalaenergiajärjestelmällä. Sopimus on solmittu Aren ja talon rakentavan Fira Oy:n kesken.

Yhdistele sisältöä