Gustavsberg 190 vuotta – tavoitteena seuraavat 190 vuotta

 | 27/08/2015 - 10:10

Tänä vuonna Gustavsberg juhlii posliiniteollisuutensa 190-vuotista taivalta – ensimmäiset tuotteet valmistettiin Gustavsbergin tehtaassa vuonna 1825.Nykyään yrityksellä on toimintaa myös Suomessa ja muissa Pohjoismaissa sekä Baltiassa.Ajan kuluessa Gustavsberg on muuttunut tuotantoyrityksestä saniteettitilojen posliineihin keskittyväksi täyden palvelun yritykseksi. 

YIT ja Koas rakentavat kaivattuja opiskelija-asuntoja Jyväskylään

 | 21/08/2015 - 14:43

YIT rakentaa Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö Koasille vuokrakerrostalon Heikinkadulle Jyväskylän keskustaan. Heikinsillaksi nimetty kohde sisältää 102 asuntoa, joista 87 on 24–30 neliön kokoisia yksiöitä ja loput 15 noin 45 neliön kaksioita. Rakennustyöt ovat käynnistyneet ja talon on määrä valmistua syksyllä 2016. Koko hankkeen arvo on noin 10 miljoonaa euroa.

Merenkulkijanrannan asuinkortteli valittiin Arkkitehtuurin Finlandia -palkintoehdokkaaksi

 | 20/08/2015 - 10:23

Suomen Arkkitehtiliitto SAFA myöntää Arkkitehtuurin Finlandia -palkinnon vuonna 2015 toista kertaa. Esiraadin valitsemat viisi palkintoehdokasta ovat Merenkulkijanrannan asuinkerrostalot Helsingissä, kulttuurikeskus Kangasala-talo Kangasalalla, Opinmäen koulu Espoossa, OP Ryhmän uudet toimitilat Helsingissä ja puukerrostalo Puukuokka Jyväskylässä.

Kiinteistöliitto: Kotitalousvähennyksellä vauhtia asunto-osakeyhtiöiden esteettömyysremontteihin

 | 11/08/2015 - 10:38

Kiinteistöliiton mielestä asunto-osakeyhtiöiden teettämien remonttien tulisi oikeuttaa kotitalousvähennykseen. Vähennysoikeuden laajennus vauhdittaisi noin neljännesmiljoonassa kerrostaloasunnossa vuoteen 2030 mennessä tarvittavan esteettömyysremontin toteutusta. Remontit ovat erityisen tärkeitä parannettaessa ikääntyneiden kotona asumisen edellytyksiä. Ne myös tukevat hallitusohjelmaan kirjattua tavoitetta ikääntyneiden hoitopalveluiden sisällyttämisestä kotitalousvähennyksen piiriin.

Paloheinäntunnelin rakentaminen alitti budjetin miljoonilla euroilla

 | 11/08/2015 - 10:31

Joukkoliikennettä palveleva Paloheinäntunneli ja siihen liittynyt Kuusmiehentien kadunrakennusurakka ovat valmistuneet aikataulussa Helsingin Paloheinässä ja alittaneet rakentamiselle varatun budjetin yhteensä lähes 12 miljoonalla eurolla. Tunnelin rakentaminen alitti budjetin kuudella ja puolella miljoonalla ja katu-urakka viidellä miljoonalla eurolla.

Eniten patenttihakemuksia rakennustekniikan alalle

 | 03/08/2015 - 14:30

PRH:een tehtiin alkuvuonna eniten rakennustekniikan alan patenttihakemuksia, joita oli 18,7 prosenttia kaikista hakemuksista. Tekniikan alaan kuuluu muiden muassa tie- ja vesirakennus, lämpötekniikka, talonrakennus, kaivostekniikka ja polttomoottorit.

Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen kunnosti Lahden Kulmalan talon uuden ajan asuin- ja liikekeskukseksi

 | 26/06/2015 - 09:25

A. Ahlström Kiinteistöt Oy:n omistama Kulmalan talo on saanut mittavan peruskorjauksen myötä uuden elämän. Sisustusarkkitehdit Gullstén & Inkinen Oy:n toteuttama muodonmuutos toi uusia asuntoja ja palvelutarjontaa Lahden keskustassa sijaitsevaan, osittain suojeltuun arvokiinteistöön.

Puuelementtitehdas LapWall kymmenkertaisti liikevaihtonsa

 | 22/06/2015 - 10:34

Pyhännällä sijaitseva LapWall Oy on kohonnut vauhdilla Suomen suurimmaksi puuelementtitehtaaksi niin tuotantokapasiteetilla kuin valmistettavien neliöiden määrällä mitattuna. Kuluvan vuoden liikevaihto tulee olemaan noin 20 miljoonaa euroa, mikä on kymmenkertainen määrä parin vuoden takaiseen verrattuna. Kasvun taustalla on puurakentamisen kuluvalla vuosikymmenellä räjähdysmäisesti kasvanut suosio.

Kansainväliset arkkitehtuurin asiantuntijat arvioivat Serlachius-museo Göstan paviljongin

 | 22/06/2015 - 10:21

Serlachius-museo Göstan paviljongista on valmistunut kansainvälisesti arvostettujen arkkitehtuurin asiantuntijoiden arviot sisältävä julkaisu Göstan paviljonki – pohjoisessa valossa. Julkaisuun ovat kirjoittaneet professorit Jaime J. Ferrer Forés, Peter MacKeith sekä Juhani Pallasmaa. Näyttävät kuvat on ottanut arkkitehtikuvaaja Pedro Pegenaute.

Hallitusohjelma antaa arvoa muotoiluajattelulle

 | 17/06/2015 - 16:29

Muotoilun merkitys liiketoiminnan kehittämisessä, palveluiden sujuvoittamisessa ja innovaatioiden edistämisessä on kovassa kasvussa. Nyt myös tuore hallitusohjelma korostaa innovaatioiden merkitystä suomalaisen yhteiskunnan voimavarana ja rohkaisee yrityksiä ja julkista sektoria kehittämään ihmislähtöisiä palveluita. Hallitus on nostanut kärkihankkeisiinsa julkisten palveluiden digitalisoinnin, asiakaslähtöisen
palvelutuotannon sekä kokeilukulttuurin, jolla pyritään nopeuttamaan yhteiskunnallisiin ongelmiin reagointia ja ennakointia.

Yhdistele sisältöä