Artikkelit

Kokoushotelli Meripuisto

Nykyaikainen hotelli merellisessä ympäristössä

 Espoon hotellielämä sai uutta vauhtia, kun Kokoushotelli Meripuisto avasi ovensa peruskorjauksen jälkeen. Osin suojeltu, vuonna 1975 valmistunut rakennus ansaitsee paikkansa kokousvieraiden virkistäjänä Kivenlahden merimaisemassa.

Kokoushotelli Meripuiston pääasiallisen asiakasryhmän muodostavat pääkaupunkiseudun yritykset ja yhteisöt. Avarat kokoustilat rauhallisessa, merellisessä ympäristössä viehättävät myös ulkomaalaisia kävijöitä. Arkkitehtuuritoimisto Timo Penttilän suunnittelema hotelli on 1970-luvun arkkitehtuurin parhaimpia esimerkkejä Espoossa. Moni tuntee rakennuksen myös aiempana Kaupunkiopistona.

Meripuiston päärakennuksessa vuonna 2000 tehdyn kuntoarvion perusteella päädyttiin peruskorjaukseen. Hotellin päärakennuksen ja saunarakennuksen peruskorjauksen sekä hotellilaajennuksen hoiti projektijohtourakkana SRV Oy. Purkutyöt aloitettiin marraskuussa 2006 ja korjaustyöt etenivät todella vauhdikkaasti. Kiinteistö otettiin käyttöön kaksivaiheisesti: kokous- ja kongressitilat toukokuussa 2007 ja uuteen hotelliosaan tuli ensimmäiset yöpyvät vieraat syyskuussa 2007.

 

Monipuolinen koulutuspaikka

Kokous- ja hotellipalveluiden vaatimustaso on noussut huomattavasti vuosien varrella: Hotelli Meripuiston talotekniikka kaipasi uusimista ja vuosikymmenien varrella tehdyt parannukset vaativat nekin lisähuomiota.

‑ Kokoushotelli Meripuiston uudistamisen tavoitteena oli nostaa palvelutasoa kokonaisvaltaisesti: halusimme tekniikan ja muut palvelun edellytykset sellaiselle tasolle, joka vastaa asiakkaittemme vaatimuksia nykyaikaisessa hotellissa. Uudistettu Meripuisto tarjoaa monipuolisen ja persoonallisen kokous- ja koulutuspaikan nykyisille ja uusille liikeasiakkaille, iloitsee hotellinjohtaja Pasi Paintola.

 

‑ Minun haasteeni tässä projektissa oli nähdä suunnittelukohde valmiina tuotteena asiakkaan silmin. Eri ratkaisumalleja pyrittiin tarkastelemaan asiakkaan saaman hyödyn näkökulmasta, pohtii Paintola.

 

Palveluhenkisyyttä, asiakaslähtöisyyttä, tehokkuutta, joustavuutta ja nykyaikaista av-tekniikkaa on nyt tarjolla Hotelli Meripuiston kokousvieraille. Voidaan siis syystä sanoa, että rakennuttajan projektille asettamat tavoitteet saavutettiin.

 

Puhdaslinjaista 1970-lukua

Kokoushotelli Meripuiston olemus sopii rakennuspaikkaansa ja suurelta osalta 1970-luvun aikana rakennetun kaupunginosan rakennuskantaan. Rantametsikön reunaan kalliolle rakennetun hotellin julkisivu on kadunsuuntainen. Kadunpuoleinen rakennusmassa on matalahko ja pitkänomainen. Hotellin julkisivun yläosa on tummanruskeaa terästä ja lasia, johon kapeat teräselementit muodostavat tasavälein pystyviivoja. Sisäänvedetty alaosa on punatiiltä näkyvissä olevalta osaltaan. Punatiilisen pihamuurin takana rakennuksen alaosa on vaaleilla betonipilareilla tuettua ilmavaa paikoitustilaa.

Kuvagalleria

meripuisto_10.jpg
meripuisto_10.jpg
meripuisto_12.jpg
meripuisto_14.jpg
meripuisto_5.jpg
meripuisto_8.jpg
meripuisto_9_cmyk.jpg
meriupisto_1.jpg
panorama_cmyk.jpg